ELADÓ VILLÁK, HÁZAK, LAKÁSOK,HÉTVÉGI HÁZAK, NYARALOK.Aranyos Ingatlan. ELADÓ, VILLÁK, HÁZAK, HÉTVÉGI ,NYARALOK,AZ ORSZÁG, TERÜLETÉN,KIADÓ LAKÁSOK, APARTMANOK,WEBÁRUHÁZAK, AJÁNLATAIVAL, VASEDÉNY,VASÉRT.ELADÓ, INGATLANOK, APARTMANOK, HORVÁTORSZÁGBA,NYARALÁS, KIKAPCSOLODÁS,HORVÁTORSZÁGI, ÉLMÉNYEK,JONNESWAY PROFESZIONÁLIS SZERSZÁMOK,JONES,MANDURA,IDŐJÁRÁS,IDÖKÉP magán,magán,magán,telek,luxus ingatlanok,kiadó ingatlanok,http://www.csaladihaz.hu/családiház eladó magán,magán,magán,horvátországi ingatlanok,eladó,villák,http://ferihegyirepuloter.network.hu/ -- Keresd Magad Degeszre - Ebből Te sem maradhatsz ki!http://kmdholding.com/hu0hsp8Külföldi és hazai ingatlanbefektetési lehetőségek – Vásárolj a mélyponton! ELADÓ VILLÁK, HÁZAK, LAKÁSOK,HÉTVÉGI HÁZAK, NYARALOK.: építés és felújítás

2011. március 12., szombat

építés és felújítás


építés és felújítás

2011. március 10. 10:56

Hajmeresztő hibák követhetők el saját kezűleg épített házaknál

A Leier vagy Schiedel elemes kémények építésénél a kivitelezői nyilatkozatot (ami a kémény átvételekor a kéményseprőknek kell) csak a megfelelő papírokkal rendelkező szakember töltheti ki, vagy önerős építkezés esetén magánszemély is (természetesen az előírások ismeretében és azok betartásával)? Jelenleg éppen egy építkezés közepén tartunk, s szakképzettség nélkül (de építőiparban szerzett gyakorlattal) 90 százalékban saját kezűleg építjük fel házunkat.
2011. március 10. 10:40

Kaphatok valamilyen támogatást fűtéskorszerűsítésre?

Az eddig használt kandalló helyett vegyes tüzelésű kazánnal oldanám meg házam központi fűtését. Édesanyám mozgáskorlátozott, a ház 2/3-a én és édesanyám tulajdonában van. Kaphatok valamilyen támogatást a fűtés korszerűsítésére?
2011. március 10. 10:27

Elértük a beépíthetőségi maximumot, de építenénk még egy garázst. Elég bejelenteni?

Amennyiben az építkezés során elértük a beépíthetőség maximumát, de szeretnénk egy 42 négyzetméteres garázst építeni, akkor elegendő ezt csak bejelentenünk az önkormányzat felé?
2011. március 09. 8:08

Fedett teraszomat beépíteném. Hogyan fogjak hozzá?

Van egy 3x8 m-es, tető alatt lévő teraszom. Alaplábazat, aljzatbetonozás, tetőszerkezet együtt készült a főépülettel az eredeti terv szerint, 1985-ben. Ezt a teraszt szeretném beépíteni, és egy irodát kialakítani benne, vagy akár lakás céljára is használhatóvá tenni, majd az egész épületet hőszigetelnénk. Hogyan fogjak hozzá, mi a munka menete?
2011. március 07. 13:24

Falat bontanék cserépkályhaépítéshez. Kell ehhez engedély?

Falbontással átmenő cserépkályhát vagy téglakályhát építenénk. A kéményseprőkkel világos, hogy engedélyeztetni kell. Az építési hatósággal is kell engedélyeztetni, ha megbontjuk a falszerkezetet? Vagy ha nem tartófal akkor erre nincs szükség?
2011. március 07. 8:32

Átalakítanánk a lakás belső elosztását. Megoldható ez, ha rossz statikai állapotban van a ház?

Lakásfelújításban vagyunk, melynek során cirkófűtésre cseréljük a konvektorokat, illetve az eredetileg 1 nappali + 2 hálószobás + konyhás lakásból csinálnánk egy amerikai konyhás + 2 hálószobás lakást. Két kivitelezővel is beszéltem, ők azt mondták, mindez megoldható. Kell-engedély bármihez (a cirkósításhoz tudom, hogy kell)? A ház a közös képviselő elmondása alapján rossz statikai állapotban van.
2011. március 07. 8:24

Síkpala tetőnket bontás nélkül be tudjuk fedni agyagcseréppel?

35 éves síkpala tetőnket előbb-utóbb le kell cserélni. Létezik olyan megoldás, amivel a pala megbontása nélkül agyagcseréppel be lehet fedni a tetőt (természetesen a tetőszerkezet megerősítésével)? A padlást nem kívánjuk beépíteni, üresen maradna. Amennyiben bontani kell, akkor milyen környezetvédelmi szabályokat kell betartani? Mert ha jól tudom, a síkpala veszélyes hulladéknak minősül.
2011. március 07. 8:17

Áthelyeznénk a bejárati ajtót. Kell erre engedélyt kérnünk?

Családi házunkban szeretnénk áthelyezni a bejárati ajtót (kb. 1,5-2 méterre a mostanitól), a jelenlegi ajtó helyett pedig ablakot. Egy meglévő ablak helyett pedig teraszajtót is szeretnénk. Engedélykötelesek-e ezek a munkák? Sem az ajtó, sem az ablak nem utcafronti, mindkettő az udvarra néz.
Mire kell építési engedélyt kérni és mire nem? Összegyűjtöttük a tudnivalókat
2011. március 06. 16:09

Mire kell építési engedélyt kérni és mire nem? Összegyűjtöttük a tudnivalókat

Sokan tanácstalanok amiatt, hogy vajon a családi házukban vagy telkükön felmerülő kisebb-nagyobb átalakítások, építkezések engedélykötelesek-e vagy sem. Mi most összegyűjtöttünk néhány tipikus példát.
2011. március 04. 14:55

Központi fűtést építenék: kell-e engedélyes terv, várható-e támogatás?

Központi fűtést szeretnék kiépíteni, kell-e hozzá engedélyes terv? Mivel biomassza-kazánnal szeretnék fűteni, kiváltva a pb-gázt, várható-e támogatás az új Széchenyi-tervben?

Nincsenek megjegyzések: