ELADÓ VILLÁK, HÁZAK, LAKÁSOK,HÉTVÉGI HÁZAK, NYARALOK.Aranyos Ingatlan. ELADÓ, VILLÁK, HÁZAK, HÉTVÉGI ,NYARALOK,AZ ORSZÁG, TERÜLETÉN,KIADÓ LAKÁSOK, APARTMANOK,WEBÁRUHÁZAK, AJÁNLATAIVAL, VASEDÉNY,VASÉRT.ELADÓ, INGATLANOK, APARTMANOK, HORVÁTORSZÁGBA,NYARALÁS, KIKAPCSOLODÁS,HORVÁTORSZÁGI, ÉLMÉNYEK,JONNESWAY PROFESZIONÁLIS SZERSZÁMOK,JONES,MANDURA,IDŐJÁRÁS,IDÖKÉP magán,magán,magán,telek,luxus ingatlanok,kiadó ingatlanok,http://www.csaladihaz.hu/családiház eladó magán,magán,magán,horvátországi ingatlanok,eladó,villák,http://ferihegyirepuloter.network.hu/ -- Keresd Magad Degeszre - Ebből Te sem maradhatsz ki!http://kmdholding.com/hu0hsp8Külföldi és hazai ingatlanbefektetési lehetőségek – Vásárolj a mélyponton! ELADÓ VILLÁK, HÁZAK, LAKÁSOK,HÉTVÉGI HÁZAK, NYARALOK.: KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK IS VÁSÁROLHATNAK INGATLANT HORVÁTORSZ

2011. március 6., vasárnap

KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK IS VÁSÁROLHATNAK INGATLANT HORVÁTORSZ



Google
 
 www
 www.croatia-info.net 


KAUFLAND - shopping centre


Brac - 580.000m2 land plot

AUTOCOMMERCE - car salon


TOMMY - shopping centre


B VAMA - jewelry shop


Hvar - 650.000m2 land plot
Leggyakoribb kérdések 

Ezen az oldalon a Horvát Köztársaság területén történõ ingatlanvásárlásokkal kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre válaszolunk. Horvátországban több jogszabály és törvény foglalkozik az ingatlanforgalommal és általában az ingatlanokkal. Nem szeretnénk untatni önt a helyi törvényekkel, hanem rövid és egyszerû válaszokat próbálunk adni az önt érdeklõ problémákra. Ha olyan kérdése van, amit itt nem talál meg, kérjük, forduljon közvetlenül ügynökségünkhöz.  

MILYEN PAPÍROKAT KELL BEMUTATNI A VÁSÁRLÓNAK HORVÁTORSZÁGI INGATLAN VÁSÁRLÁSAKOR? 
  • Horvát állampolgárság igazolását, akár állampolgári bizonyítvány formájában, útlevelet, vagy személyi igazolványt. Bármely fenti dokumentum  másolatát is elfogadják, az eredeti egyidejû bemutatásával.

    KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK IS VÁSÁROLHATNAK INGATLANT HORVÁTORSZÁGBAN ?
  • Igen, de az Igazságügyminisztérium és a Külügyminisztérium elõzetes engedélye szükséges hozzá. Ezeket az engedélyeket azon országok állampolgárai részére állítják ki, akik kétoldalú egyezményt írtak alá Horvátországgal, és ritka, kivételes esetegben más ország állampolgárai részére is. Az engedély elnyerésének módja az alábbi:
  • Amikor egy külföldi állampolgár ingatlant szeretne vásárolni Horvátországban, elõször egy adásvételi szerzõdést kell kötnie az eladóval. Ebben a fázisban a szerzõdést még nem kell közjegyzõvel hitelesíttetni. A szerzõdést, a megfelelõ dokumentumokkal felküldik Zágrábba, a Külügyminisztériumba. Amikor a Minisztérium kiadja az engedélyt a vásárlónak, a külföldi állampolgárnak be kell jegyeztetnie az ingatlant a saját nevére a városi bíróság telekkönyvi hivatalában, és kifizetni az ingatlanvásárlási adót. Azok a külföldi állampolgárok, akik céget alapítanak vagy alapítottak Horvátországban, a cég nevére is megvásárolhatják az ingatlant.

    KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK IS ADHATNAK EL INGATLANT HORVÁTORSZÁGBAN ?     
  • Külföldi természetes vagy jogi személyek minden probléma nélkül adhatnak el  ingatlant Horvátországban.

    MENNYI AZ INGATLANVÁSÁRLÁSI ADÓ HORVÁTORSZÁGBAN ?
  • A Horváth Köztársaságban egységesen 5 % az adó minden ingatlan tranzakció után. Az adó alapját az ingatlan szerzõdésben rögzített ára és egy független (az ingatlan helye szerint illetékes) szakértõ véleménye alapján állapítják meg. A Törvény szerint ingatlanvásárlás esetén az adót a vevõ fizeti, vagy a vevõ nevében az eladó, ha ebben külön megállapodtak.

    MENNYI AZ ADÓ INGATLAN CSERE ESETÉN ?
  • Ugyanúgy 5 %, de ebben az esetben mindegyik ingatlan tulajdonos fizeti az 5%-ot a saját ingatlanának értéke után.
    MIKOR KELL AZ INGATLAN ADÓT BEFIZETNI ?
  • Az adásvételi szerzõdés véglegesítése után a vevõnek regisztrálnia kell a vásárlást az illetékes adóhivatalnál 30 nappal a szerzõdés aláírása után. A közjegyzõk ugyancsak az adóhivatal rendelkezésére bocsátanak egy példányt az adásvételi szerzõdésbõl. A vásárlónak ki kell fizetnie az esedékes ingatlanvásárlási adót, az adó megállapított összegérõl szóló értesítés kézhezvételétõl számított 15 napon belül. Ha ezen az idõszakon belül nem fizeti ki az adót, késedelmi díjat számítanak fel minden egyes nap után.

    AZ ELADÓNAK KELL-E ADÓT FIZETNIE ELADOTT INGATLANA UTÁN ?
  • Nem. Csak abban az esetben, ha az ingatlant vásárlásától számított 3 éven belül, és az eredeti vételáránál nagyobb összegért adja el. Ebben az esetben az eladónak 35 % jövedelemadót kell fizetnie a vételi és eladási ár különbözete után. A helyi adók minden városban különbözõek.

    KELL-E A VÁSÁRLÓNAK (AZ ELADÓVAL EGYÜTT) HITELESÍTTETNIE AZ ALÁÍRÁSÁT AZ ADÁSVÉTELI SZERZÕDÉSEN?
  • Megteheti, de nem kötelezõ.

    MENNYI ELÕLEGET KELL FIZETNI AZ ELÕSZERZÕDÉS VAGY A SZERZÕDÉS ALÁÍRÁSAKOR?
  • Rendszerint az elõleg 10 %-a az eladási árnak,   de a felek másképpen is megegyezhetnek.

    LEHETSÉGES-E ADÁSVÉTELI SZERZÕDÉST KÖTNI KÜLFÖLDRÕL ?
  • Igen,  ebben az esetben az a legjobb, ha a Horvát nagykövetséggel hitelesíttetik. Ha egy ilyen szerzõdést közjegyzõ elõtt hitelesíttetnek, akkor ezt a hitelesítést le kell fordíttatni Horvát nyelvre  egy hiteles fordítóval.

    LEHETSÉGES-E AZ INGATLAN VÁSÁRLÁSI ADÓT KÜLFÖLDI VALUTÁBAN FIZETNI?

Nincsenek megjegyzések: